۱ شهریور ۱۳۸۲، ۸:۳۷

امروز در تاريخ

امروز در تاريخ

خبرگزاري "مهر": امروز شنبه اول شهريور ماه سال 1382 هجري شمسي ،مقارن است با بيست و چهارم جمادي الثاني سال 1424 هجري قمري و برابر است با بيست و سوم اوت سال 2003 ميلادي.

روز بزرگداشت حكيم بوعلي سينا :


ابو علي حسين ابن عبد الله ، معروف به شيخ الرييس پزشك ، رياضيدان ، فيلسوف و منجم ايراني در سال 370 ه ق در خرمثين از توابع بخارا به دنيا آمد . وي در هجده سالگي    چنانكه خود نوشته است از تعلم همه علوم فارغ شد و دربيست و يك سالگي دست يه تاليف و تصنيف زد . در بيست و دو سالگي پدرش در گذشت و ابن سينا متصدي شغل او شد . او بعد ها به علت  نابساماني اوضاع سياسي بخارا ، اين شهر را ترك گفت  و به گرگانج  نزد خوارزمشاه رفت . سلطان غزنوي همان هنگام از او خواست كه به غزنه رود اما بوعلي خواسته او را نپذيرفت . ابن سينا در بازگشت به گرگان با ابو عبيد جوزجاني آشنا شد و هم در اين سفر كتاب المختصر الاوسط ، كتاب المبدا والمعاد و مقداري از كتب قانون و نجات را تاليف كرد .حكيم  ابو علي  سينا در حدود 405 ه ق به ري رفت و در اوايل سال بعد به قزوين عزيمت كرد و از آنجا با سفر به همدان در اين شهر  رحل اقامت گزيد و نه سال در آن شهر ساكن بود تا اينكه در ميان ديلميان به وزارت رسيد . بر اثر سعايت معاندان شيخ پس از وزارت ، چهار ماه به زندان افتاد و در اين مدت چند كتاب و رساله مهم تاليف كرد . ابن سينا تا آخر به در خدمت علاء الدوله كاكويه بود تا آنكه در سال 428ه . ق در همدان در گذشت . پيكر او در همدان  مدفون است . در مشرق زمين فلسفه يوناني هيچگاه مفسري با عمق و دقت ابن سينا نداشته است . وي  آراي  آنان را با نظرات يكتا پرستي اسلام در هم مي  آميخت و به اين طريق در فلسفه مشا مباحثي آورد كه در اصل يوناني آن سابقه اي نداشته است . او در حوزه علم طبابت نيز استادي حاذق و طبيبي عالم بود به گونه ا ي كه بسياري از بيماري هاي صعب العلاج آن دوران را درمان مي كرد . وي  در حوزه نجوم و رياضي نيز صاحب راي است .
به پاس ارج  نهادن به تلاش هاي پزشكي آن عالم بزرگوار روز اول شهريور هر سال به ياد او بنام روز پزشك گرامي داشته مي شود .


وقوع جنگ چالدران :
در چنين روزي در سال 1514 ميلادي جنگ چالدران بين دولتين ايران و عثماني به وقوع پيوست .در اين جنگ شاه اسماعيل صفوي به دليل نداشتن سلاح جنگي آتش زا به طرز سختي از سلطان سليم عثماني  شكست خورد و بخش هايي از غرب كشور به امپرطوري عثماني واگذار شد . پس از اين جنگ صفويان تصميم به تشكيل ارتشي منسجم با سلاح آتشين گرفتند . اين شكست در زمان شاه عباس معروف به كبير تلافي شد و سرزمين هاي از دست رفته ، باز پس گرفته شد.  

لاك و مهر شدن ساختمان حزب كمونيست :

پس از فرو پاشي شوروي سابق و مضمحل شدن كمونيسم در اين كشوربا پروستاريكاي گورباچف ،  در چنين روزي در سال 1991 ميلادي  ساختمان مركزي اين حزب  مهر وموم شد .

افتتاح پل ارتباطي رژيم صهيونيستي  با اردن :

در چنين روزي در سال 1999 ميلادي پل اردن كه رژيم صهيونيستي  را به جهان عرب متصل مي ساخت افتتاح شد .

تولد  لويي شانزدهم :
لويي شانزدهم آخرين پادشاه فرانسه در چنين روزي  در سال 1754 ميلادي به دنيا آمد . او د ر بين سالهاي 1774 تا 1792 بر اين كشور حكومت كرد . وي بدنبال انقلاب فرانسه با گيوتين اعدام شد .

تولد ارنست كرنك :
كرنك آهنگساز بر جسته اطريشي در چنين روزي در سال 1900 ميلادي به دنيا آمد . "جاني اسپيلت " عنوان مهمترن اثر موسيقايي وي است .

تولد كنستان لامبرت :
لامبرت آهنگساز بر جسته انگليسي در چنين روزي در سال 1905 ميلادي به دنيا آمد ." شاه پست " عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .

تولد آرتور آدم اف :
آدم اف  نمايشنامه نويس  بر جسته روس در چنين روزي در سال 1908 ميلادي به دنيا آمد .   " پاولو پائولي "عنوان مهمترين اثر ادبي اوست .

تولد مارك راشل :
راشل ، هجو نويس سياسي آمريكايي  در چنين روزي در سال 1932 به دنيا آمد . او پينانيست هم بود ." مردم واقعي" عنوان مهمترين اثر اوست .

در گذشت  رودلف والنتيون :
والنتيون هنرمند و بازيگر ايتاليايي الاصل در چنين روزي در سال 1926 ميلادي در گذشت . وي به عنوان  ستاره  سينماي  صامت مشهور است . "عاشق بزرگ "عنوان مهمترين فيلمي  است كه او در آن  ايفاي نقش كرده است .

 

کد خبر 18966

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha